AGENDA en ACTIVITEITEN

Ville Fleurie

Je straat, plein of flatingang levendiger maken? Een toeristische wandeling of looproute van en naar een kenmerkend punt in uw wijk markeren? Of gewoon een fleuriger uitstraling van uw omgeving creëren door bv. bloembollen planten?

Een eenvoudige en mooie oplossing is bijvoorbeeld het plaatsen van bloembakken of hanging baskets, ofwel hangende bloemenmanden. U komt ze vaak tegen in Frankrijk ("Ville Fleurie"), maar ook in Nederland zie je steeds vaker dat straten worden opgefleurd door het aankleden met staande of hangende plantenbakken of andere artistieke bloemversiering.

In 2010 besloot het Capelse college dat een deel van het wijkleefbaarheidsbudget wordt gebruikt voor het opfrissen van de openbare buitenruimte. De bedoeling is dat buurtbewoners samen met een plan komen en de verbetering door de aanplant van bloemen en planten ook met elkaar gaan uitvoeren en onderhouden. Zo draagt iedereen samen bij aan een mooie en plezierige leefomgeving in de buurt en wijk! Heb jij een leuk idee daarvoor? Het budget is er!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Werkgroep Opgaarden

Coördinator Dhr. Peter Bruijnzeels

 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

lid Mw. Melanie Mossink

 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

 

   

 

Ondersteuning/budget WOP Oostgaarde

Het WOP Oostgaarde stimuleert bewoners om met elkaar kennis te maken en contact met elkaar te houden. We doen dat het hele jaar door met als bekendste activiteit het Opgaarden in de zomer. Maar ook de rommelmarkt, de kunstmarkt, de kerstmarkt, de kerstborrel onder de kerstboom en Halloween in de diverse buurten. Dit zijn initiatieven van bewoners die met geld en steun van het WOP plaatsvinden. Heeft u ideeën om met andere bewoners samen iets te organiseren, dan is het WOP er om ze waar te maken. Vul daarvoor het aanvraagformulier op deze website in. De gemeente geeft ons een wijkleefbaarheidsbudget voor activiteiten en buurtinitiatieven.

Het bestuur van het WOP bepaalt of de gevraagde bijdrage binnen de doelstelling en de capaciteit van het budget valt en of de bijdrage kan worden toegekend.

Het WOP legt jaarlijks (financiële) verantwoording af aan de gemeente middels een jaarverslag.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een buurtbarbeque?

Elk initiatief om de sociale cohesie te bevorderen wordt door het Wijk Overlegplatform (WOP) gesteund. Het gaat er dan vooral om om met elkaar iets te doen voor de buurt. Tegelijkertijd kan dan bijvoorbeeld een buurt-barbeque gehouden worden. Een idee voor een leuk buurtplan kan ingediend worden met een uitgewerkt plan en begroting. Dit wordt door het bestuur beoordeeld. Download hiervoor het aanvraagformulier of vul het on line in.

Webdesign Peter Schute