AGENDA en ACTIVITEITEN

Ville Fleurie

Je straat, plein of flatingang levendiger maken? Een toeristische wandeling of looproute van en naar een kenmerkend punt in uw wijk markeren? Of gewoon een fleuriger uitstraling van uw omgeving creëren door bv. bloembollen planten?

Een eenvoudige en mooie oplossing is bijvoorbeeld het plaatsen van bloembakken of hanging baskets, ofwel hangende bloemenmanden. U komt ze vaak tegen in Frankrijk ("Ville Fleurie"), maar ook in Nederland zie je steeds vaker dat straten worden opgefleurd door het aankleden met staande of hangende plantenbakken of andere artistieke bloemversiering.

In 2010 besloot het Capelse college dat een deel van het wijkleefbaarheidsbudget wordt gebruikt voor het opfrissen van de openbare buitenruimte. De bedoeling is dat buurtbewoners samen met een plan komen en de verbetering door de aanplant van bloemen en planten ook met elkaar gaan uitvoeren en onderhouden. Zo draagt iedereen samen bij aan een mooie en plezierige leefomgeving in de buurt en wijk! Heb jij een leuk idee daarvoor? Het budget is er!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Webdesign Peter Schute