Programma Buitenruimte 2023

Beste betrokkene met een hart voor buitenruimte! 

 

Het is zover: het Programma Buitenruimte is helemaal af en is besluitvorming genomen. De beide stukken waaruit het programma bestaat zijn te downloaden via dez link. We zijn trots om dit resultaat aan te bieden waar samen met de buitenruimte gemeenschap, bestaande uit Capellenaren, allerlei belangenorganisaties en bedrijven, zo hard aan is gewerkt. Daarom willen wij u en iedereen die eraan heeft meegewerkt en heeft meegedacht te bedanken. Zonder die samenwerking hadden we niet zo’n volledig en relevant Programma Buitenruimte kunnen maken.  

 

Het College heeft inmiddels de stukken van het programma ongewijzigd doorgezet voor besluitvorming naar de gemeenteraad. Wat ons betreft is dat goed nieuws! Maar wat zijn nu de eerstvolgende stappen? Het Programma Buitenruimte staat op de planning om 14 juni in het openbare gedeelte van de vergadering van Commissie SOB (Stadsontwikkeling en Beheer) om besproken te worden en in besluit te gaan tijdens de Raadsvergadering op 3 juli. U bent bij beide vergaderingen welkom op de publieke tribune indien u geïnteresseerd bent in de besluitvorming. De extra middelen die nodig zijn voor het programma worden in de afwegingen voor de begroting van 2024 meegenomen. Daardoor weten we pas eind van dit jaar of we het extra geld krijgen voor de acties. 

 

Nadat het Programma Buitenruimte is vastgesteld kunnen we starten om de acties uit het programma te realiseren. Ook hierbij willen wij natuurlijk samenwerken met u en anderen die een hart hebben voor de Capelse buitenruimte. Vooruitlopend op de begrotingsbehandeling gaan we bijvoorbeeld alvast met de wijken een start maken met de wijkagenda's. We hopen u daarom ook spoedig weer te zien.  

 

 

Hartelijke groet namens het programmateam, 

 

Linde Nouwens 

Programmamanager Programma Buitenruimte.    

 


vorige pagina